Подібні новини
Охайність на межі патології
Охайність борсуків на межі патології. Вони ніколи не дозволять собі скуштувати «смачний бутерброд», сидячи на власному ліжку, бо в норі не можна смітити!.. Та про все по порядку. В народі здавна борсук має славу звіра вальяжного, домовитого, господарського і надто охайного. Його житло організовано з комфортом і він дбайливо ставиться до порядку в ньому. Назвати […]
Збереження Музейного фонду України
Основним завдання кожного музею є фізичне збереження національного надбання. Відвідувачі часто не розуміють, чому в експозиції не представлений той чи інший предмет або комплекс предметів, адже предмети, за їх даними, в музеї знаходяться? На жаль, мало хто знає та розуміє, яку колосальну роботу проводять музейні науковці для збереження експонатів, щоб у подальшому завдяки їх експонуванню […]
«Проскурів на старих поштівках. Цукроварня – найбільше підприємство Проскурова протягом півстоліття»
Поштова картка початку ХХ ст., на якій зафіксовано Проскурівський цукровий завод, нагадує нам славну історію подільського цукроваріння. Цукрові буряки для промислових потреб на Поділлі почали вирощувати наприкінці 1820-х рр., а вже у 1839 р. запрацювала перша на території нашої області цукроварня – її збудував власник містечка Городок барон Фридрих Гейсмар. Минуло лише 50 років і […]