Подібні новини
Презентуємо новий формат!
Хмельницький обласний краєзнавчий музей першим на теренах музейного простору України використав новий формат проведення науково-природничої конференції «Природа і людина: шляхи можливої гармонії» – PechaKucha, поєднавши його з класичним – тезовим. Запроваджений молодими креативними японськими архітекторами, PechaKucha – це відеоролики (презентація, спіч тощо), в якому протягом 400 секунд (20 роликів по 20 секунд) спікер яскраво, емоційно, […]
«Традиційні страви подолян»
Продовжуючи рубрику «Традиційні страви подолян» від Хмельницького обласного краєзнавчого музею, сьогодні познайомимо Вас з деякими дуже цікавими назвами та описами випічки із тіста, які ми віднайшли у праці «Труды этнографическо-статистической экспедиции в западно-русский край. 1873» відомого дослідника, статиста та етнолога П.П. Чубинського. Паляниці – розводили борошно у теплій воді, чекали, коли воно трохи прокисне, потім […]
Несподіване перейменування та його відзначення
16 січня 1954 року на карті України замість Проскурова з’явився Хмельницький. Відповідно змінила назву й область. Це перейменування стало певною несподіванкою не лише для мешканців міста та області, а й для більшості місцевих чиновників. Було відомо, що СРСР з розмахом відзначає надзвичайно важливу ідеологічну подію – 300-річчя т.зв. «возз’єднання України з Росією». Однак інформація, що […]