Подібні новини
«Традиційні страви подолян. Хліб»
Шановні наші поціновувачі, продовжуючи нову «смачну» рубрику «Традиційні страви подолян» від Хмельницького обласного краєзнавчого музею, сьогодні ми розповімо про звичаї та традиції хлібопекарського ремесла, тому що саме хліб займав надважливе місце у харчуванні наших земляків. «Хліб – усьому голова», «Хліб та вода – козацька їда», «Без хліба суха бесіда» – таких прикладів української народної мудрості […]
Дні народження міста та області у вересні!
Вересень – місяць утворення Хмельницької (тоді – Кам’янець-Подільської) та нашого міста – Плоскирів-Проскурів-Хмельницький. Тож, з метою поглибити свої знання з історії завітали студенти I курсу ХУУПу, які в майбутньому працюватимуть на ниві туризму. Молодь з неприхованим здивуванням відкрила для себе таємниці 600-літнього міста, яке починало свою історію з невеликого острівця, але за останні роки стало […]
Справа пахне тютюном
Бражник тютюновий Manduca sexta Вишуканого гурмана, неперевершеного знавця справжнього смаку тютюнового листя – гусінь тютюнового бражника – крапля нікотину не лише не вбиває, як всім відомого коня, а, навпаки, в багатьох випадках зберігає життя. Механізми захисту в організмі «тютюнозалежного» дозволяють йому не тільки безпечно харчуватися токсичною рослиною, а й виробляти «хімічну зброю» ‒ нікотинову «аромотерапію» […]