Хмельницький обласний краєзнавчий музей Адреса: Хмельницький вулиця Подільська, 12
Музей сьогодні: відчинено (09:00–18:00) +38 0382 762 340 +38 068 529 25 49

Новини

День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту
icon:arrow-back

У вересні в Україні святкується День фізичної культури і спорту.

Україна як спортивна держава входить до переліку кращих країн світу, а українські спортсмени є нашою гордістю.

Значне піднесення розвитку українського спорту та фізичної культури спостерігається аж з 1917 року, а ось з 1921 року почали проводитися Всеукраїнські спартакіади, олімпіади та інші змагання. У повоєнний період спорт в Україні продовжував розвиватися: численні українські спортсмени ставали переможцями європейських чемпіонатів, вигравали кубки світу та завойовували олімпійські медалі. Представляти незалежну Україну на Олімпійських іграх наша збірна почала з 1994 року і перша золота олімпійська медаль була здобута у фігурному катанні Оксаною Баюл.

Тема спорту відображається у різних напрямках та сферах життя суспільства нашої країни: література, фото-, кіно- індустрія, рекламно-сувенірна галузь тощо.

У музейній колекції зберігаються різні предмети на спортивну тематику, серед них кубки, вимпела, фотознімки, пам’ятні та ювілейні монети Національного банку України серії «Спорт», що була започаткована у 1996 році. Нумізматична збірка містить 25 монет з цієї серії.

Подібні новини

Виготовлення народної іграшки – лялька-мотанка

Як зробити ляльку-мотанку своїми руками? Процес створення ляльки майстрині називають «кутанням» і це не дивно, адже він дуже схожий на сповивання маленької дитини. Лялька-мотанка зберегла в собі певні сакральні знання та силу. Такий сувенір, особливо виготовлений власними руками, стане вашим родинним спадком, котрий ввібрав в себе вікові вірування. Мотанку робили із старого одягу – спідниць, […]

Деталі

«Віртуальні подорожі краєм. Сатанів. Частина II»

«ВІРТУАЛЬНІ ПОДОРОЖІ КРАЄМ» від ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ ЗНОВУ з ВАМИ! Повертаємось у містечко Сатанів, що на Городоччині. Минулого разу ми згадували про сатанівську фортецю кін.XV-поч. XVI ст. та порохову башню ХІІ-ХІІІ ст. Сьогодні ж познайомимося з іншими архітектурними пам’ятками, насамперед, з  синагогою.  Свого часу відомий подільський дослідник Євфимій Сіцінський назвав її «невеличким замком».  Будівля […]

Деталі
Ваш запит відправлено
Відповідь від нас надійде вам на електронну пошту, яку ви вказали у формі
Цей розділ в процесі розробки
Незабаром ця сторінка з'явиться

Запит на екскурсію

Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу