Хмельницький обласний краєзнавчий музей Адреса: Хмельницький вулиця Подільська, 12
Музей сьогодні: зачинено +38 0382 762 340 +38 068 529 25 49

Новини

Секретний рецепт пернатих «бариста»!

Секретний рецепт пернатих «бариста»!
icon:arrow-back

Чи знали Ви, що пінгвіни, фламінго і голуби не тільки чудово вміють літати або плавати, але й володіють власною кав’ярнею? Ну, майже! Вони готують для своїх пташенят особливий напій — «пташине молоко». Цей унікальний еліксир включає в себе всі необхідні складові для їх здорового росту і розвитку. Давайте дізнаємося, як птахи перетворюють свої вміння в справжній смаколик для своїх пташенят!

За кілька днів до появи на світ з яєць пташенят в організмі цих пернатих починається… лактація. У голубів – залози зобу, а у пінгвінів та фламінго – стравоходу та шлунку – продукують секрет, який містить високу кількість білків та жирів; мікроелементів  Fe, Mg, Na, Zn, P та антитіл. «Пташине молоко» голубів зовні схоже на сиркову масу, у пінгвінів та фламінго воно має більш рідку консистенцію. Унікальність «молока» фламінго у тому, що воно… рожевого кольору. А «виною» всьому – раціон батьків, до якого входять водорості та ракоподібні, багаті на каротиноїди. Саме ці речовини відповідають за забарвлення моркви, томатів, деяких видів риб, ракоподібних та грибів. І саме ці речовини забарвлюють пір’я фламінго у такий романтичний колір.

Ось як птахи дивують нас своїми секретними здібностями! Їхнє «пташине молоко» — це не лише джерело життєво важливих речовин для малят, а й нагадування про те, що природа завжди має в запасі ще багато таємниць. Підписуйтесь та відвідайте ZooАсоціації “МІСТО ТВАРИН”, щоб дізнаватися ще більше цікавинок про унікальний світ природи!

Подібні новини

«Злато та срібло» землі Болохівської. Продовження

Продовжимо розглядати широкий жіночий браслет-наруч, який був знайдений у 70-х рр. ХХ ст. на одному з городищ ХІІ-ХІІІ ст.ст. у Деражнянському районі. Мова піде про наступну з композицій: звір, що стоїть на передніх лапах, і навпроти нього – постать людини. Тулуб звіра перетинають дві риски – стилізоване зображення паса. Щодо даної сцени (авторитетні історики трактували […]

Деталі

Музей і сучасність

Вщухли бурхливі емоції від участі директора Хмельницького обласного краєзнавчого музею Олени Брицької у музейному форумі, який проходив у липні у столиці Польщі під егідою Fundacja OBMIN у співпраці з МКІПУкраїни та Посольством Німеччини у Варшаві. Натомість прийшло чітке усвідомлення європейських тенденцій розвитку музеїв на сучасному етапі інтелектуальних потреб людства і водночас у сучасних реаліях України. […]

Деталі

“Порцелянові сервізи: краса в деталях. Хліб і троянди”

На фото предмети з колекції музею: Набір до чаю “Хліб і троянди”. 1981 р.

Деталі
Ваш запит відправлено
Відповідь від нас надійде вам на електронну пошту, яку ви вказали у формі
Цей розділ в процесі розробки
Незабаром ця сторінка з'явиться

Запит на екскурсію

Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу