Подібні новини
Традиційні страви подолян
Шановні наші поціновувачі, запрошуємо Вас поринути у нову «смачну» рубрику «Традиційні страви подолян» від Хмельницького обласного краєзнавчого музею, в якій ми будемо розповідати про традиційну їжу, цікаві назви, способи та особливості приготування та навіть поділимося деякими унікальними рецептами. Але почнемо з історичної інформації. Українці загалом, та й подоляни зокрема – спрадавна хліборобський народ, відтак й […]
«Гроші крізь віки: коли і як друкували гроші на Поділлі»
Науковці Хмельницького обласного краєзнавчого музею продовжують віртуальний проект «Гроші крізь віки». З 2 по 16 вересня 1996 року в Україні відбулася грошова реформа, внаслідок якої національною валютою знову стала гривня. На сьогодні й монетна продукція і банкноти виготовляються на Монетному дворі Національного банку України в Києві. У музеї також зберігаються карбованці періоду Директорії, які друкувалися […]
А третій же празник – Святе Водохреще
Яка історія свята Водохреще? І чому воно має декілька назв? Чому надвечір’я у народі називають «голодним»? Що символізують страви на нашому столі? Яка різниця між щедрівками та колядками? – на ці та інші запитання дали відповідь фахівці Хмельницького обласного краєзнавчого музею вихованцям центру реабілітації «Родинний затишок» під час практичного пізнавально-розважального заходу «А ТРЕТІЙ ЖЕ ПРАЗНИК […]