Хмельницький обласний краєзнавчий музей Адреса: Хмельницький вулиця Подільська, 12
Музей сьогодні: зачинено +38 0382 762 340 +38 068 529 25 49

Новини

Чому у пророка Іллі просять дощу?

Чому у пророка Іллі просять дощу?
icon:arrow-back

2 серпня православні християни відзначають День пам’яті пророка Іллі.

Пророк Ілля жив при бездуховному царі Ізраїльському Ахаві (IX ст. до н.е.), котрий поклонявся ідолам та змушував до цього народ . Коли безчинство володаря досягло апогею, до Ахави прийшов пророк, аби попередити , що за його безбожність буде покараний весь народ  “закриттям” неба від дощу, а засуха, що почнеться, викличе страшенний голод. Так і сталося. А свого угодника Іллю  Господь в ці важкі дні не залишив та вивів  у пустелю, звелівши крукам приносити йому їжу.

Язичницькі волхви просили своїх “богів”, щоб ті послали на землю дощ, однак дива не відбулося. Лише після щирої молитви  пророка Іллі до Єдиного Бога, пішов спасенний дощ. І тільки після цього жителі країни увірували в Живого Бога.

З тих пір люди й донині молитовно звертаються до пророка Іллі під час засухи.

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ  ВІТАЄ ВІРЯН ЗІ СВЯТОМ!

Подібні новини

Стежками двох революцій

Зустрічі науковців Хмельницького обласного краєзнавчого музею з підопічними центру реабілітації «Родинний затишок» давно набули традиційного характеру. Нинішній захід був присвячений Дню гідності та свободи. Вихованці «Родинного затишку» не лише послухали бесіду «Стежками двох революцій», але й долучилися до захоплюючої музейної майстерки «Пташка миру». Дякуємо «Родинному затишку» за активність та гостинність! До наступних зустрічей!

Деталі

«АНАТОМІЯ БРОНІ»

Сьогодні, 7 лютого, у ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ОБЛАСНОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ відбулося відкриття виставки робіт українського художника, учасника російсько-української війни Олега Дробоцького «АНАТОМІЯ БРОНІ». В експозиції – близько 30-ти психологічних картин на військову тематику, кожна з яких передає масу вибухових емоцій, яку, на жаль, щодня доводиться переживати нашим захисникам в умовах ведення бойових дій. Представлені роботи у трьох […]

Деталі

Пізнаємо рідну мову разом з нашим музеєм. Квітень

Наші прадіди наступник березня йменували по-різному: цвітень, красенець, краснець, а ще – лукавець та обманщик – через несталість, зрадливість погоди. Етимологи не дійшли згоди, звідки походить назва четвертого відрізку року – або від «квітнути» та «цвісти», або від «квитатися», «зводити рахунки» з зимою. Одна з народних легенд оповідає, що саме у квітні казкова Жар-птиця приносить […]

Деталі
Ваш запит відправлено
Відповідь від нас надійде вам на електронну пошту, яку ви вказали у формі
Цей розділ в процесі розробки
Незабаром ця сторінка з'явиться

Запит на екскурсію

Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу