Хмельницький обласний краєзнавчий музей Адреса: Хмельницький вулиця Подільська, 12
Музей сьогодні: відчинено (09:00–18:00) +38 0382 762 340 +38 068 529 25 49

Новини

День синички

День синички
icon:arrow-back

А ви знали, що сьогодні, 12 листопада, відзначають День синичок?

З цієї нагоди Хмельницьким обласним краєзнавчим музеєм підготовлена низка цікавих фактів про цих птахів.

За  що ж вони отримали свою назву? Ймовірна відповідь – завдяки характерному щебетанню, яке на слух сприймається, як «сі-синь-сі».

Всього у світі нараховується близько 60-ти видів синиць, з них 8 – селяться в Україні.

А де ж вони гніздяться? Фактично всі види синиць не вміють самостійно вибудовувати дупло, тому займають вже готові дупла та інші укриття, природні або зроблені руками людини. Влітку птахи віддають перевагу  гаям, а взимку часто перебираються у міста, ближче до людей. До речі, останніх птахи не дуже бояться. Ба, більше! Синиць навіть можна приручити!

Ці пташки досить ненажерливі. Так, влітку середньостатистична синиця за день споживає 300-400 гусень, тобто вживає за день їжі стільки, скільки важить сама! Вага тіла дорослої синиці рідко перевищує 20 грамів, а довжина – 15 сантиметрів.  І навіть тоді, коли пташка, здавалось би, достатньо наїлася, не припиняє своє полювання. Надлишки ж видобутку синиці ховають в гнізді.

Сподобалась інформація? Тоді слідкуйте за нашими дописами, вподобавши сторінку Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Попереду – ще багато цікавого!

Подібні новини

Домашній улюбленець

Бражник винний великий Hippotion celerio Цей метелик запросто може стати вашим… домашнім улюбленцем. Так-так, це не жарт. Щоправда, на призвістко він відгукуватися не буде, мурчати на вушко ‒ теж, вигулювати на повідку не попроситься та й до ветеринара водити не потрібно. Натомість спостерігати за його розвитком та метаморфозами ‒ суцільне задоволення, яке не отримаєте від […]

Деталі

Пізнай цікавинки про тварин!

Привіт, маленький друже! А тобі відомо, що у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї мешкають звірята та  птахи, які чекають на знайомство з тобою та твоїми вихователями? Вони готові «прийти» до твоєї групи або класу та не лише «розповісти» про себе цікавинки, але й пограти з тобою у веселі та пізнавальні ігри.  Білочки, їжачки, жабки та інші […]

Деталі

Вікторина «Король» Льодовикового періоду»

Мамонт ‒ одна з найбільш досліджених вимерлих тварин. Вивчення його туш, які неодноразово знаходили в районах багаторічної мерзлоти, дозволило вченим дізнатися про різні аспекти життя цього давнього гіганту.

Деталі
Ваш запит відправлено
Відповідь від нас надійде вам на електронну пошту, яку ви вказали у формі
Цей розділ в процесі розробки
Незабаром ця сторінка з'явиться

Запит на екскурсію

Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу
Перевірте правильність вводу